De Dacia MANIFESTO

Body

Een living lab vol ideeën

De Dacia Manifesto is robuust, betaalbaar en bovenal milieuvriendelijk. Het voertuig is multifunctioneel en kan ondersteuning bieden bij verschillende outdoor activiteiten. Denk hierbij aan het beschermen van het milieu of het bieden van hulp bij outdoor activiteiten. 

Dacia Manifesto

Eenvoudig en authentiek

Het design van de concept car is eenvoudig en authentiek. Bestuurders zullen zich nauw verbonden voelen met de natuur. Dit komt onder andere doordat de auto geen deuren en geen ramen heeft. Hierdoor worden inzittenden geheel ondergedompeld in de natuur. De Dacia Manifesto is uitgerust met handige snufjes. Zo is de koplamp uitneembaar en kan deze worden gebruikt als een zaklamp. Daarnaast kan de stoelbekleding in een paar seconden worden omgetoverd tot een slaapzak.

 

Doorkruis ieder terrein

Het exterieur van de Dacia MANIFESTO heeft karaktertrekken van een offroader. Het voertuig beschikt over vierwielaandrijving, ruime bodemvrijheid en grote wielen. Hierdoor is de MANIFESTO in staat om ieder terrein moeiteloos te doorkruisen. De carrosserie van de concept car is gemaakt van gerecycled kunststof en het interieur van kurk. Zowel het interieur als het exterieur zijn waterproof.  

 

Dacia Manifesto interieur

Altijd verbonden

Ondanks dat de Dacia MANIFESTO de mens dichter bij de natuur brengt, hoeven de inzittenden niet bang te zijn dat zij worden afgesloten van de buitenwereld. Smartphones kunnen namelijk eenvoudig worden geïntegreerd met het dashboard en de computer. 

 

 

Interieur Dacia Manifesto

Een voorproefje van een duurzame toekomst

Met de MANIFESTO geeft Dacia een voorproefje van een duurzame toekomst. De concept car is compact, licht en verbruikt minder energie. Een mooie belofte voor toekomstige Dacia modellen. De MANIFESTO wordt door Dacia gezien als een soort laboratorium waar ideeën kunnen worden verkend en getest. De MANIFESTO zal daarom steeds verder worden geïnnoveerd.